Matematik
skæring mellem cirkel og linie
10. april 2005 af
tita (Slettet)
hej jeg har brug for lidt hjælp til at beregne en opgave.. opgaven lyder:
en cirkel har ligningen
x^2-6x+ y^2-12y+20=0
en linje l har ligningen y= 3x+12
bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen
jeg tænkte:
jeg isolere x i ligningen dvs. x = y-12/3
og så indsætter jeg den i x^2-6x+ y^2-12y+20=0 , altså istedet for x skriver jeg y-12/3..
hvad gør jeg så nu? jeg skal vel finde yérne
hvordan gør jeg det...
en cirkel har ligningen
x^2-6x+ y^2-12y+20=0
en linje l har ligningen y= 3x+12
bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen
jeg tænkte:
jeg isolere x i ligningen dvs. x = y-12/3
og så indsætter jeg den i x^2-6x+ y^2-12y+20=0 , altså istedet for x skriver jeg y-12/3..
hvad gør jeg så nu? jeg skal vel finde yérne
hvordan gør jeg det...
Svar #1
10. april 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du kan gøre det lettere for dig selv ved bare at indsætte din y-værdi i cirklens ligning, så du får:
x^2-6x+(3x+12)^2-12*(3x+12)+20=0
Så har du en andengradsligning du kan reducere lidt på og så finde x.
x^2-6x+(3x+12)^2-12*(3x+12)+20=0
Så har du en andengradsligning du kan reducere lidt på og så finde x.
Svar #3
10. april 2005 af Kbka (Slettet)
Nå du så har fundet dine x-værdier kan du finde dine y værdier ved at indsætte x'erne.... ligesom når du skal finde to linjers skæringspunkt
Skriv et svar til: skæring mellem cirkel og linie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
