Matematik

hvordan løser jeg denne ligning

13. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

       5            =            3        

3x-4y+3             2x-3y+2

        6        =          5        

4x+3y+1      3x+4y-5

det er en ligning med to ubekendte :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er et system af 2 ligninger med 2 ubekendte.

Gang brøkerne overkors:

5(2x-3y+2) = 3(3x-4y+3)

6(3x+4y-5) = 5(4x+3y+1)

Gang nu parenteserne ud og reducer, og løs ligningssystemet på sædvanlig vis, enten ved substitution eller ved lige store koefficienters metode.


Svar #2
13. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

10x-15+10=9x-12y+9

18x+24y-30=20x+15y+5

okay hvad gør jeg så... nu har jeg regnet pranteserne ud??

altså hvordan kan jeg regne videre ved hjælp af kofficienters metode


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2010 af LasseAndersen (Slettet)

1. y = (x+1)/3

2. y = (2x)/9+(35)/9


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den første ligning mangler et "y"

10x-15y+10=9x-12y+9

Så reducer ligningerne, saml x og y og benyt fremgangsmåden i #1. Du må have løst den slags ligninger før.


Svar #5
13. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

det har jeg men kan slet ikke huske hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så må du jo gå tilbage i dine noter for at genopfriske det.

Start med at reducere ligningerne:

x -3y + 1 = 0

2x -9y +35 = 0

Gang den første ligning med 2 og træk ligningerne fra hinanden, så fremkommer der en ligning i y alene, som løses, og den fundne y-værdi indsættes så i den første ligning til bestemmelse af x.


Svar #7
13. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

2x i anden + 9y = 35

2x i anden + 6y = 38

6y- (9y)= 38-35

3y= 3

ÿ= 1

er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der skal ikke kvadreres, blot ganges med 2 i den første ligning.

Vi har

x -3y + 1 = 0

2x -9y +35 = 0

hvoraf den første ligning bliver til

2x -6y + 2 = 0 , sammen med

2x -9y + 35 = 0 , der ved subtraktion giver

-6y +2 +9y -35 = 0 , eller

3y = 33,

y = 11, der indsat i den første ligning giver

x = 3y -1 = 33-1 = 32 . Løsningen er x = 32 , y = 11 .


Svar #9
13. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

hvordan har du fået det?

kan du forklare fra punkt til punkt


Skriv et svar til: hvordan løser jeg denne ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.