Matematik

matematik

13. oktober 2010 af 7g5 (Slettet)

nogen der vil hjælpe mig igang med disse opgaver:

1) på 10 år aftog en øbefolkning med 65%. Hvilken årlig procentvis afvandring svarer det til? 

2) om den eksponentielle udvikling f gælder, at f(2)=1 og f(-2) = 81. angiv den forskrift for f

3) om den eksponentielle udvikling f(x) = b*a^x  oplyses, at f(2) = 3 og f(6) = 9. Beregn a og b eksakt, og angiv en forskrift for f

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har 3 opgaver her. Du må da have forsøgt at løse dem?


Svar #2
13. oktober 2010 af 7g5 (Slettet)

jeg skal bare vide hvilken formel jeg skal bruge.. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

I 1) skal du bruge renteformlen, idet man ved, at

K10 = K0(1-r)10 = K0(1 - 65%) . Heraf findes r, den gennemsnitlige årlige procentvise afvandring.

2) Find konstanterne i forskriften f(x) = b·ax ud fra f(2)=1 og f(-2) = 81 . Man kan opstille to ligninger til bestemmelseaf a og b.

3) Samme fremgangsmåde som i 2) med oplysningerne f(2) = 3 og f(6) = 9 .


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.