Matematik

Haster meget! Matematik..

13. oktober 2010 af Oliviathomsen (Slettet) - Niveau: B-niveau


Matematik
Haster meget!


Jer virkelig lost i denne her opgave:

SLANGEVOGN MED SLANGE
Længden af slangen (meter) 25 50
Pris for slangevogn med slange (kr.) 418,50  539,50


Tabellen viser sammenhængen mellem prisen for en slangevogn med slange og længden
af slangen. Det antages, at denne sammenhæng kan beskrives ved
y =ax*b ,
hvor x er længden af slangen (målt i meter), og y er prisen (i kr.) for slangevogn med
slange.
a) Bestem tallene a og b.
b) Giv en fortolkning af tallene a og b.

Er der nogle, som ville være søde at hjælpe mig med denne opgave?

Den skal sendes om et par timer

Olivia

p.s jeg ved at jeg skal det har noget med de her ligninger at gøre.. men gar glemt hvordan man regner den ud, og hvordan fortolker man tallene?

539,5=50a+b

418,5=25a+b



Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så du mener y = ax + b, ikke y = ax*b, som anført i opgaven?


Svar #2
13. oktober 2010 af Oliviathomsen (Slettet)

Jo, kom til at skrive forkert :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

539,5=50a+b

418,5=25a+b
træk de to ligninger fra hinanden:

539,5 - 418,5 = 50a + b - (25a + b) = 50a +b -25a - b = 25a     heraf kan du finde a,    ved at sætte den fundne værdi for a ind i en af ligningerne kan du finde b.


Skriv et svar til: Haster meget! Matematik..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.