Matematik

logistiske ligninger

14. oktober 2010 af Mathjæl (Slettet)

Hvad står y for i den logistiske ligning. dy/dx=ay(M-y)

og hvorfor ser man kun på tilfældet hvor y<0<M, og ikke på tilfældene: y<0 og y>0
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af mathon

hvorfor ser man kun på tilfældet hvor  0<y<M?

...fordi man i netop dette interval har praktisk interesse i løsningen
   til
                     dy/dx = ay(M-y)
   som er
                      y = M / (1 + Ce-aMx)
 


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

y er den funktion du leder efter, som er løsning til differentialligningen.


Svar #3
15. oktober 2010 af Mathjæl (Slettet)

okay tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2010 af mathon

...anvendes ofte
   til populationsfremskrivningsberegning...


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2010 af mathon

detaljer
    se
 


Skriv et svar til: logistiske ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.