Matematik

Har brug for øjeblikkelig hjælp!

14. oktober 2010 af Sandratonsorn (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej!

Jeg har fået to opgaver for, som lyder sådan:
Sabelkassens udvendige mål, når den er samlet er:
63 cm x 73 cm x 75 cm. Træpladerne er 10 mm tyk.      

Et menneske har en  massefylde på ca. 1,06 kg/dm3. Anders vejer 50 kg. Hvor stor en del  af sabelkassen fylder Anders?

Nogen der ved hvordan man regner opgaverne ud? og kan forklare det skriftligt? Og kan ffortælle hvordan man er nået hen til tallet?

Tak på forhånd!:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn rumfanget af kassen: V = L·B·H .

Beregn personens rumfang ud fra massen og massefylden : massefylde = masse/rumfang .

Beregn forholdet mellem personens rumfang og kassens rumfang.


Svar #2
14. oktober 2010 af Sandratonsorn (Slettet)

Skal jeg ikke redigere noget, når træpladerne er 10 mm tyk? Det er målet uden på, og ikke inden i.
 Hvordan skal jeg kunne finde ud af personens rumfang?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så beregner du de indvendige mål først.

Brug formlen, jeg skrev i #1: massefylde = masse/rumfang   til at bestemme rumfanget. Du kender massefylden og massen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Hvis spørgsmålet er: 'Hvor stor en del af sabelkassens indre fylder Anders?'

så skal du trække 2cm fra L, B og H, og derefter bruge#1


Svar #5
14. oktober 2010 af Sandratonsorn (Slettet)

 Jamen hvordan finder jeg rumfanget af en person der vejer 50 kg? Er der ikke en slags formel for det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#3

Brug formlen, andersen skrev i #1: massefylde = masse/rumfang  

                                            <=>  rumfang*massefylde = masse                 ganger rumfang over på den anden side

                                           <=>   rumfang = masse/massefylde                 dividerer massefylde over på den anden side

Du kender massefylden og massen.  sæt ind og find rumfanget.


Svar #7
14. oktober 2010 af Sandratonsorn (Slettet)

Jeg er helt blank.. Kan du ikke lave divider tegn eller sådan noget?

Forstår godt hvis jeg lyder dum ..


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Personens rumfang er personens masse divideret med massefylden . Massen er 50kg, massefylden er 1,06kg/dm3 . Rumfanget er så 50/1,06 dm3 .


Svar #9
14. oktober 2010 af Sandratonsorn (Slettet)

Okey, hvis jeg forstår det ret, så skal regne stykkerne lyde sådan:

første opgave:

61 x 71 x 73 = 316163 dm

Anden opgave:

50/1,06 = 47,1698113 dm3  

?
 


Svar #10
14. oktober 2010 af Sandratonsorn (Slettet)

 Er det forkert eller rigtigt? hvis det er forkert, så hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Kassens dimensioner er i cm, så det rumfang, du finder for kassen er i cm3 . Personens rumfang er i dm3 og den ene af de to værdier skal omregnes, så rumfangene har samme enhed, før man kan sammenligne dem.


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#9

Okey, hvis jeg forstår det ret, så skal regne stykkerne lyde sådan:

første opgave:

61 x 71 x 73 = 316163 cm3   =  316,163 dm     vi skal lige have samme enheder på alle vores størrelser

Anden opgave:

50/1,06 = 47,1698113 dm3  

andel Anders fylder = 47.170/316,163*100%  =   14,9%
 


Svar #13
15. oktober 2010 af Sandratonsorn (Slettet)

 Nåå, okey tak :-)!


Skriv et svar til: Har brug for øjeblikkelig hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.