Matematik

løs ligning -(2+4x)+5(3-x)=-5(1+x)

14. oktober 2010 af drilicool (Slettet)

(2+4x)+5(3-x)=-5(1+x) er der nogen der kan hjælpe med denne ligning.. HJÆÆÆÆÆÆLP!


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2010 af gammelgaad (Slettet)

-2-4x+15-5x=-5-5x (du ganger ind i paranteserne)

18=4x (du samler x på den ene side og tal på den anden og regner det ud)

4,5=x (du finder værdien for en x)

Spørgsmål ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2010 af pigen10 (Slettet)

(2+4x)+5(3-x)=-5(1+x)

2 + 4x + 15 - 5x = -5 - 5x                        ; hæver parenteserne

22 = - 4x                                                    

22/(-4) = x

- 5,5 = x

For at finde ud af om, det er rigtig, kan du indsætte det fundne x på x'ets plads i ligningen. Hvis det giver samme værdi i begge led. er det rigtigt :)


Svar #3
14. oktober 2010 af drilicool (Slettet)

tak for din svar.. jeg har forstået opgaven meget fint..


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2010 af gammelgaad (Slettet)

hov undskyld .. jeg havde set på den ligning du havde skrevet i emnet til opgaven .. og der er jo stor forskel på resultatet alt efter om den første parantes er minus eller plus ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2010 af pigen10 (Slettet)

så lidt ;)


Svar #6
14. oktober 2010 af drilicool (Slettet)

i har givet miig to forskellige svar ved ikke helt hvad der er det rigtige


Svar #7
14. oktober 2010 af drilicool (Slettet)

hahah oki


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. oktober 2010 af pigen10 (Slettet)

svar # 2 er nok det rigtige, fordi gammelgaad første havde set ligningen forkert:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. oktober 2010 af gammelgaad (Slettet)

De er begge rigtige det kommer bare an på om den rigtige ligning er den fra overskriften eller den anden ..


Skriv et svar til: løs ligning -(2+4x)+5(3-x)=-5(1+x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.