Matematik

HJÆLP MIG MED MATEMATIK!

17. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle sammen!
Vil nogle af jer her ikke hjælpe mig med de her opgaver?
Håber der er nogle der vil hjælpe mig :D!


HER ER OPGAVERNE!:
Jørn H.s kost sammensættes ud fra, hvor meget han bevæger sig ved hjælp af en skridttæller finder man ud af, at han har løbet ca. 11 000 skridt i en hjemmekamp man regner med, at
10% af skridttene er 30 cm lange
20% af skridtene er 120 cm lange
70% af skridttene er 70 cm lange

1)Vis, at Jørn H.s gennemsnitlige skridtlængde er 76 cm
2)Beregn den længde, som Jørn H. løber i en hjemmekamp.

Jørn H.s hjemmebane er 100 m lang og 64 m bred
Den længde, som fodboldspillere løber i en kamp, afhænger også af banens størrelse

På udebane antages det, at Jørn H.s løbelængde kan beregnes ved formlen:

u = h x katratrod af 1 i 2nd + b i 2nd : 100 i 2nd + 64 i 2nd

u: længden, som Jørn H. løber i en udekamp
h: længden, som Jørn H. løber i en hjemmekamp
l: længden af banen
b: bredden af banen
alle mål i meter


I en udekamp skal Jørn H. spille på en bane, der er 110 m lang og 80 m bred

3) Beregn, hvor langt Jørn H. løber i denne kamp


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

10% af skridttene er 30 cm lange
20% af skridtene er 120 cm lange
70% af skridttene er 70 cm lange

Hvis han løber 100 skridt tager han 10 skridt på 0,3 m + 20 skridt på 1,2 m + 70 skridt på 0,7 m

Regn ud hvor langt han kommer på disse 100 skridt.

gennemsnittet får ved at dividere denne længde med 100.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

(10*30 + 20*120 + 70*70) / 100 = 76 cm

-----------------

11000 * 76 = 836000 cm = 8,360 km

----------------

u = h * √[(l^2+b^2)/(100^2+64^2)] = 8360m * √[(110^2+80^2)/14096]

u = 8360m * √(18500/14096) = 8360m * √(1,312429)

u = 8360m * 1,145613 = 9577,324362m

u = 9,577 km  :-)


Svar #3
21. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

Taak for hjælpen! ;)


Skriv et svar til: HJÆLP MIG MED MATEMATIK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.