Matematik

kan ikk findeud af løse denne ligning (3-x)-(2-5x)-3(2x+8)=-5(3x-3)

17. oktober 2010 af drilicool (Slettet) - Niveau: C-niveau

ligning (3-x)-(2-5x)-3(2x+8)=-5(3x-3) hvem kan hjælpe miig.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud og reducer og isoler x på den ene side af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

første parentes fjernes bare da det er en plus parentes.

når anden parentes fjernes skal man ændre fortegn på alle led indenfor parentesen.

ved tredie parentes ganges alle led i parentesen med -3 når den fjernes.

højre sides parentes fjernes ved at alle led i parentesen ganges med -5.


Svar #3
17. oktober 2010 af drilicool (Slettet)

tak for jeres hjælp men stadig for kompliceret...:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

prøv at følge #2 og skriv hvad du får, så ser vi på det.


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 (3-x)-(2-5x)-3(2x+8)=-5(3x-3)

⇓ hæv parenteserne og gang ind

3-x-2+5x-(6x+24) = -15x + 15

⇓hæv den sidste parentes

3-x-2+5x-6x-24 = -15x + 15

⇓ Reducer 

-2x -23 = -15x + 15

⇓ isoler x på den ene side og tal på den anden side af lighedstegn

-2x + 15x = 15 + 23

⇓reducer

13x = 38

⇓divider med 13

x = 2 12/13


Skriv et svar til: kan ikk findeud af løse denne ligning (3-x)-(2-5x)-3(2x+8)=-5(3x-3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.