Matematik
Integration
Hej
Jeg problemer med at integrere disse to sætninger:
∫ esinx * (cos(x) * (1+sin(x))*dx
og
∫01 x * (2x2 + 2x/3) dx
Jeg ved ikke om jeg skal bruge partiel eller substitution
Svar #1
19. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)
Brug substitution til den første : t = sin(x) , dt = cos(x) dx , og derefter partiel integration, så
∫ esin(x)·cos(x)·(1 + sin(x)) dx = ∫ et · (1 + t) dt = et + ∫ t·et dt = et + t·et - ∫ et dt = t·et + k = sin(x)·esin(x) + k
Til det andet integral benyttes ∫ xn dx = (1/(n+1))xn+1 + k
Svar #2
19. oktober 2010 af silin (Slettet)
Til den første bruger du partiel integration to gang?
Hvordan kommer du fra ∫ et · (1 + t) dt til et + ∫ t·et dt
jeg kan se at du bruger partiel her man hvad vælger du, vil du ikke uddybe lidt
Svar #3
19. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)
#2
Man benytter, at ∫(f(x) + g(x)) dx = ∫f(x) dx + ∫g(x) dx, og at ∫et dt = et (altså, at eksponentialfunktionen er en stamfunktion til sig selv).
∫et(1+t) dt = (et + tet) dt = ∫et dt + ∫tet dt = et +∫ tet dt .
Jeg brugte kun partiel integration een gang:
∫tet dt = tet - ∫(t)'et dt = tet - ∫et dt = tet -et + k
Skriv et svar til: Integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
