Matematik

reducer og ligninger

20. oktober 2010 af line112 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Heij.

Jeg forstår ikke helt hvordan, jeg kan få løst disse opgaver.

Opg A er om at reducer og B, C og D er ligninger.

A) (3x+5)² - (3x+5)(3x-5)

B) 4(x+1) = 6x - (2x+3)

C) 2x(x-5) = x² - 10x+16

D) 5(x-3) - 2(x+5) = 7(x+5) - 3(x+2)

Jeg vil meget gerne have en forklaring.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

A) Benyt, f.eks., kvadratsætningerne (a+b)2 = a2 + 2ab + b2  og (a+b)(a-b) = a2 -b2

B, C, D, gang parenteserne ud og reducer. C og D er 2.-gradsligninger.


Svar #2
20. oktober 2010 af line112 (Slettet)

#1

jeg har fået resultaterne til A, B og C, men ved ikke om det er rigtigt.

a) 30x

b) enten er der INGEN LØSNING på opg. eller er det måske 8x-1

c) √16

d) jeg forstår den ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

A) (3x+5)2 - (3x+5)(3x-5) = (3x+5)(3x+5 -3x +5) = (3x+5)·10 = 30x + 50

B) 4(x+1) = 6x - (2x+3) , gang parenteser ud
    4x + 4 = 6x -2x -3 , træk sammen
    4x + 4 = 4x -3 , dvs
            7 = 0 ...... ingen løsninger

C) 2x(x-5) = x2 - 10x+16 , gang parenteser ud
      2x2 -10x = x2 -10x +16 , reducer
        x2 = 16 = 42  , dvs
     x2 -42 = 0, brug kvadratsætning
    (x+4)(x-4) = 0 , brug nulreglen
    x = -4    eller    x = 4

D) 5(x-3) - 2(x+5) = 7(x+5) - 3(x+2) , gang parenteser ud
     5x -15 -2x -10 = 7x +35 -3x -6 , reducer
    3x -25 = 4x +29 , reducer
    x = -54


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Korrektion til #1:

D) er en lineær ligning, som også set i #3.


Svar #5
20. oktober 2010 af line112 (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: reducer og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.