Matematik

Hjælp! mig med matematik ´TAK!! ;)

21. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Heej Alle sammen! ;)
Vil nogle af jer her, ikke være søde at hjælpe mig med matematik ;)
Håber bare der er nogle der vil!
Hvis der er nogle så HUSK at skrive opgave numret når i svar Tak!

Her er opgaverne:
På FC Københavns fan clubs hjemmeside kunne man finde denne statisk over medlemstallene:

Landsdel 1999 2000 2001 2002
København 2511 2696 3154 3927
Storkøbenhavn 1742 1881 2132 2780
Øst for storebælt  1510 1668 1823 2262
Fyn 105 118 123 161
Jylland 369 427 479 594
Danmark i alt 6237 7711 9724
Udland 39 37 95
Mellemstal i alt 6276 6827 7783 9819
Mellemstallets udvikling


Udfyld de manglende felter i skemaet
Tegn et cirkeldiagram over fordelingen af mellemmer i 2002
Beregn væksten i procent for (Medlemstal i alt) fra 2001 til 2002
Færdiggør på svararket den grafiske afbildning af medlemstallets størrelse i årene 1999 til 2002
Giv et skøn over medlemstallet i 2003, og forklar, hvorledes du er kommet frem til dette skøn


opgav 2)
Jørn H.s kost sammensættes ud fra, hvor meget han bevæger sig ved hjælp af en skridttæller finder man ud af, at han har løbet ca. 11 000 skridt i en hjemmekamp man regner med, at
10% af skridttene er 30 cm lange
20% af skridtene er 120 cm lange
70% af skridttene er 70 cm lange
1)Vis, at Jørn H.s gennemsnitlige skridtlængde er 76 cm
2)Beregn den længde, som Jørn H. løber i en hjemmekamp.
Jørn H.s hjemmebane er 100 m lang og 64 m bred
Den længde, som fodboldspillere løber i en kamp, afhænger også af banens størrelse
På udebane antages det, at Jørn H.s løbelængde kan beregnes ved formlen:
u = h x katratrod af 1 i 2nd + b i 2nd : 100 i 2nd + 64 i 2nd
u: længden, som Jørn H. løber i en udekamp
h: længden, som Jørn H. løber i en hjemmekamp
l: længden af banen
b: bredden af banen
alle mål i meter
I en udekamp skal Jørn H. spille på en bane, der er 110 m lang og 80 m bred
3) Beregn, hvor langt Jørn H. løber i denne kamp


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2010 af MieKristensen (Slettet)

hvis du laver nogen svar vil jeg gerne kigge dem igennem for dig, men jeg gider altså ikke lave alle dine opgaver :D

Så læg en besvarelse her ind eller send den til mig så vil jeg hellere end gerne se den igennem..


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

Jeg kan hjælpe dig lidt i gang med den første opgave:

Der må være et skema, hvor nogle af felterne ikke er udfyldt? kan du ikke selv finde ud af dem, tror du?

Mht cirkeldiagrammet, så skal du tegne "lagkagestykker" ind i en cirkel. Dvs du skal finde frem til, hvor mange grader, hvert stykke skal være. Du skal huske at hele cirklen er på 360 grader.

I 2020 er der i alt 9819 medlemmer ud af dem er der 3927 fra København. Sættes dette op som en brøk får du: 3927 / 9819.

Gang nu denne brøk med 360 grader, for at finde ud af, hvor stort lagkagestykket for København skal være: 360*3927 / 9819 = 143,978 grader ≈ 144 grader.

gør nu tilsvarende med de øvrige landsdele for 2002, og tegn så diagrammet. Husk at når du lægger alle graderne sammen ska det gerne give 360!

Beregning af vækst i procent fra 2001 til 2002, gør du ved først at finde væksten i antallet af medlemmer: (9819 - 7783 = 2036) For at beregne procenttallet, så deler du dette tal med det tal, "det kommer fra" - dvs 2001-tallet og derefter ganger med 100 for at få det i procent. 

Dvs: 

2036 : 7783 * 100 = 26,16 %

derefter er der et svarark, som du må forsøge at tegne færdigt. Du kan sikkert aflæse, hvordan tallet for 2003 vil formodes at se ud.

Håber du kunne bruge denne hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Opgave 2: 

Jeg mindes, at den er løst herinde før: 

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=126375
 


Skriv et svar til: Hjælp! mig med matematik ´TAK!! ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.