Matematik

gøre rede for, at f er voksende i intervallet...

22. oktober 2010 af mattonia (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har en ogave som lydder:

Omkostningerne ved produktion af en vare som funktion af produktionsmængden x i stk. er givet ved forskriften:
f(x) = 0,01x3-0,75x2+30x+300 ; x ∈ [0;20]

a) Bestem omkostningerne i alt ved produktion af 10 stk.

b) Bestem f ’(x).

c) Udregn f ’(10) og forklar med egne ord, hvordan resultatet skal forstås

d) Med udgangspunkt i f ’(x), skal de gøre rede for, at f er voksende i intervallet x ∈ [0;20]

Det er spørgsmål d, jeg har lidt problemer med, hvordan redegør jeg for det?

håber nogen kan hjælpe :-)

mvh.



 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2010 af mathon

vis at

         for 0≤x≤20 er f '(x) >0
 


Svar #2
22. oktober 2010 af mattonia (Slettet)

Hej og tak,

lidt mere uddybende svar ville være rigtig godt :-)

mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2010 af mathon

        f '(x) = 0,03x2 - 1,5x + 30  > 0

         da
              d = (-1,5)2 - 4·0,03·30 < 0 og 0,03 > 0


Svar #4
22. oktober 2010 af mattonia (Slettet)

Super, mange tak for det :-)


Skriv et svar til: gøre rede for, at f er voksende i intervallet...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.