Matematik

Opgave om telt

23. oktober 2010 af englo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Jeg sidder fuldstændig fast i denne opgave. Er det nogle der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Opgave 4.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af mathon

                        (1/3)·h·x2 = V

                         h = (3V) / x2


Svar #2
23. oktober 2010 af englo (Slettet)

Jeg har forsøgt at finde h og er i tvivle om det er rigtigt:

v=1/3*h*x^2

6m^3=1/3*h*(x/2)^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2010 af mathon

                         h = (3·6) / (32)


Svar #4
23. oktober 2010 af englo (Slettet)

Okay mange tak!

Kan du hjælpe med den sidst opgave, hvor man skal bestemme den værdi af x. for hvilken O(x) er mindst mulig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2010 af mathon

mindst
betyder ekstremum

hvad kræver det, at en funktion O(x) har ekstremum?


Svar #6
23. oktober 2010 af englo (Slettet)

Jeg ved ikke lige hvad du tænker på?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2010 af mathon

når
en funktion f(x) skal undersøges for eventuelle ekstrema:

hvad skal gælde om f '(x) ?


Svar #8
23. oktober 2010 af englo (Slettet)

Det ved jeg ikke. Det eneste jeg ved om ekstrema er at det er noget med at finde funktionens maksima og minima


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2010 af mathon

der skal gælde
                                f '(x) = 0
dvs
       her

                                O '(x) = 0


beregn mulige x-værdier ud fra denne ligning


Svar #10
23. oktober 2010 af englo (Slettet)

Altså skal jeg sige:

Solve(x^2+2*x*√((324/x^4)+(x^2/4))=0,x)

?


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. oktober 2010 af mathon

nej

                 Define f(x) = (x^2+2*x*√((324/x^4)+(x^2/4))

                 solve(d(f(x),x)=0,x) | x≥0 and x≤6


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. oktober 2010 af mathon

rettelse til #11

                 Define f(x) = (x^2+2*x*√((324/x^4)+(x^2/4))

                 solve(d(f(x),x)=0,x) | x≥2 and x≤6


Svar #13
23. oktober 2010 af englo (Slettet)

okay

Jeg bruger en TI 89 lommeregner og har derfor skrevet:

solve(d(f(x),x)=0,x) | 2<x<6

kan jeg gøre det? og det får jeg til x=2,33482


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. oktober 2010 af mathon

Ja

men du skal godtgøre, at f(2,33482) er minimum


Svar #15
23. oktober 2010 af englo (Slettet)

Det vil sige at ved x=2,334 er værdien for O(x) mindst mulig?

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. oktober 2010 af mathon

      Define f(x) = (x^2+2*x*√((324/x^4)+(x^2/4))

      Define g(x) = d(f(x),x)

      Define xo = 2,334

hvis O '(x) i en lille omegn om xo
har fortegnsvariationen

                                        -   0   +         har O(x) minimum for x = xo
 

indtast
               sign(g(xo-0,00000001)           -1      hvilket betyder minus
               sign(g(xo+0,00000001)         +1      hvilket betyder plus

fortegnsvariationen i en lille omegn om xo
                             er altså
                                                  - 0 +

hvorfor O(x) har minimum for x = xo = 2,334
                                       
 


Svar #17
23. oktober 2010 af englo (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Opgave om telt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.