Matematik

Løs ligningen f(x)=5

24. oktober 2010 af Imprafir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har en parabel med funktionen: f(x)=-x^2+6x-3

I min opgave skal jeg løse ligningen f(x)=5

Men jeg forstår ikke hvad der menes med dette...Hvad er det jeg skal løse og hvordan? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2010 af Stevenn (Slettet)

f(x)=-x2+6x-3

Erstat f(x) med 5, og find x ved at løse andengradsligningen:

5=-x2+6x-3 => -x^2+6x-8=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2010 af KimT.T. (Slettet)

Du skal blot sætte funktionsværdien lig med 5 i parablens funktion, dvs. at den kommer til at hedde:

5 = -x^2+6x-3

Derved får du en almindelig andengradsligning.


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.