Matematik

ligning

24. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

Løs ligning

9.9x - 80.3x-9=0

Kan jeg bruge solve funktionen på min lommeregner eller?

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Brug solve.   

hvis det er uden hjælpemidler:

9*9x - 80*3x -9 = 9*(3x)2 -80*3x -9 = 9*z2 - 80*z -9 = 0   løs som andengradsligning.   find x ud fra z = 3x


Svar #2
27. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

forstår ikke helt hvad du mener med find x ud fra z=3??


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

z = 3x  <=>  ln(z) = ln(3x) = x*ln(3)  <=>   x = ln(z)/ln(3)       men brug solve hvis du må


Svar #4
27. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

ja men hvordan får du det til 2 , for det gør jeg når jeg bruger solve


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

z = 9     så   9 = 3x   her behøver vi jo ikke engang at bruge ln.  Hvilken poten skal du sætte 3 i for at få 9.

med ln:    x = ln(9)/ln(3) = ln(32) /ln(3) = 2*ln(3)/ln(3) = 2


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.