Fysik
En svingnings periode
11. april 2005 af
Julie J (Slettet)
Jeg skal regne opgave 6 i dette sæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-7-4.pdf
Opgave a er meget let, men jeg er gået i stå ved b og c. Nogle der kan hjælpe?
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-7-4.pdf
Opgave a er meget let, men jeg er gået i stå ved b og c. Nogle der kan hjælpe?
Svar #1
17. april 2005 af JulieJense (Slettet)
b) En periode er givet ved:
T= s/v
og du har alt opgivet. Jeg får T=0,5s
amax findes ved:
s=½at^2 + vt + s0
Her er v=0 og s0=0 så
s=½at^2
Isoler a, og regn med t = T
Jeg får a = 0,04m/s^2
c)
Du kender nu a og indsætter blot denne i Newtons 2. lov:
F=ma
Her er jeg ikke helt sikker, men jeg vil mene, at ved den mindste må a = 0m/s^2 og indsættes dette i formlen får du
F=0
som gælder i yderpositionen af svingningen.
T= s/v
og du har alt opgivet. Jeg får T=0,5s
amax findes ved:
s=½at^2 + vt + s0
Her er v=0 og s0=0 så
s=½at^2
Isoler a, og regn med t = T
Jeg får a = 0,04m/s^2
c)
Du kender nu a og indsætter blot denne i Newtons 2. lov:
F=ma
Her er jeg ikke helt sikker, men jeg vil mene, at ved den mindste må a = 0m/s^2 og indsættes dette i formlen får du
F=0
som gælder i yderpositionen af svingningen.
Skriv et svar til: En svingnings periode
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
