Matematik

Differentiering

24. oktober 2010 af Hansen223 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan differentier man disse to funktioner: 

√4x+3

og 

ln(3x2 + x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvor meget rækker kvadratroden ind over? Er det

(√4)·x + 3 ,
√(4x) + 3, eller
√(4x + 3) ?

Som det er skrevet, skal det fortolkes som den første.

2) Brug reglerne for differentiation af en sammensat funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2010 af peter lind

Brug reglerne for differentiation af  sammensat funktion. I den første sammensat af kvadratrodsfunktionen og den lineære funktion 4x+3. I den anden sammensat af logaritmefunktionen og polynomiet 3x2+x


Svar #3
24. oktober 2010 af Hansen223 (Slettet)

Kvadratroden rækker ind over det hele

√(4x + 3)


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

√(4x + 3)   =  (4x+3)0,5

Brug reglerne for differentiering    f(x) = an   =>   f'(x) =  n*an-1


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.