Matematik

Find værdi

25. oktober 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find den værdi af k, for hvilken linjen med ligningen y=2x+k er tangent til grafen for funktionen
med forskriften  f (x) = 2x2 −3 .

Er der nogle som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af mathon

    f '(xo) = 4x0 = 2

                   xo = (1/2)

                  yo = 2·(1/2) + k = f(1/2) = 2·(1/2)2 − 3 = -(5/2)

                          k = -(5/2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#1

    f '(xo) = 4x0 = 2

                   xo = (1/2)

                  yo = 2·(1/2) + k = f(1/2) = 2·(1/2)2 − 3 = -(5/2)

                         1+ k = -(5/2)

                         k = -(7/2) = -3,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2010 af mathon

@ #2

     Ja - korrekt!  ;-)


Svar #4
25. oktober 2010 af martinweber (Slettet)

Mener du ikke

k=-(5/2) = -3,5

kieslich ?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

nej, -(5/2) = -2,5  Mathon havde i #1 glemt 2*(1/2),   så k = -(5/2) - 1 = -3,5    hvilket stemmer med min tegning.


Svar #6
26. oktober 2010 af martinweber (Slettet)

Kan i så hjælpe mig med den her?

For hvilke(n) værdi(er) af k er linjen med ligningen y=-2x-5 tangent til grafen for funktionen
f(x) = x2- 6x+k
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2010 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2012 af dejlige (Slettet)

Jeg har samme opgave og har lidt svært ved den. Er der nogen af jer der kan fortælle mig hvad i gør, fra punkt til punkt?

 

 


Skriv et svar til: Find værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.