Matematik

matematik - hjælp

25. oktober 2010 af 1992anette (Slettet)

Hvordan gør jeg hvis jeg har denne funktion:

f(x)=2x^2-3x

Og skal bestemme f'(x) udfra 3-trinsreglen?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Opskriv og reducer  f(x+h)-f(x).    

divider med h og undersøg hvad der sker når h -> 0.

hint:  f(x+h) =  2*(x+h)2 - 3*(x+h) = 2*(x2 +2hx +h2) - 3*(x+h) =....  


Svar #2
25. oktober 2010 af 1992anette (Slettet)

Er kommet til at skrive 2x i stedet for -x^2

Så skal 2 bare skiftes ud med -x udenfor parentesen? eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

altså  f(x) = -x2 -3x  ?    så er f(x+h)  = -(x+h)2 -3*(x+h) = -(x2 +2xh+h2) -3(x+h) = ....


Svar #4
25. oktober 2010 af 1992anette (Slettet)

Ja okay.. Tusind tak for hjælpen! :)
 

Men forstr virkelig ikke hvordan jeg kommer videre?

For når jeg regner den i TI skal det give       -(h+2x-3) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#3

altså  f(x) = -x2 -3x  ?    så er f(x+h)  = -(x+h)2 -3*(x+h) = -(x2 +2xh+h2) -3(x+h) = -x2 -2xh -h2 -3x -3h

så f(x+h) - f(x) = -x2 -2xh +h2 -3x -3h -(-x2 -3x) = -2xh +h2 -3h       divider med h så får du det samme som TI.

Hvad bliver det til når du lader h -> 0 ????


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2010 af mathon

sammenlign
    med


Svar #7
26. oktober 2010 af 1992anette (Slettet)

Vil grænseværdien så blive     -(h+2x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

næ nej.   hvad bliver  -(2x - 3+h)   til når h ->0  altså 'forsvinder'


Skriv et svar til: matematik - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.