Matematik

Opgave

25. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Marianne har 2 små søskende.

Hun er 2 år ældre end den næstældste og er 4 år ældre end den ygste.

Tilsammen er de 3 søskende 24 år. Hvor gammel er marianne?

Plzz hjælp men opgave og forklar ;)


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

marianne er x år

den mellemste er x-2 år        marianne er 2 år ældre end hende, så er hun 2 år yngre end marianne

den yngste x-4                       marianne er 4 år ældre end hende, så er hun 4 år yngre end marianne

ialt x+(x-2)+(x-4)=24

løs ligningen, så har du mariannes alder


Svar #2
25. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

?? forstår ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2010 af heysuga (Slettet)

Vi ved at Marianna og hendes 2 søskende er 24 år til sammen.

Hvis vi starter med at sige 24/3, så er de alle sammen 8 år. Vi får derefter at vide, hun er 2 år ældre end den næstældst, dvs (8-2=6 år) og hun er 4 år ældre end den yngste (8-4=4år) Dvs. så må Marianne være 14 år

fordi, 6år+4år+14år = 24 år


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

x+2+x+4+x=24

3x=24-6

3x=18

x=6

sådan tror jeg den skal løses


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

#3 din løsning er forkert

Hun er 2 år ældre end den næstældste og er 4 år ældre end den ygste

i din løsning er hun 14-6=8 år ældre end den mellemste og 14-4 år=10 år ældre end den yngste

------------------------------------

marianne er x år

den mellemste er 2 år mindre end marianne, som er x år, det bliver x-2 år

den yngsteer 4 år yngre end marianne, som er x år, det er x-4 år

er det ligningen, hvor deres aldre lægges sammen der er problemet?


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

#4

Hvis alder har du så sat til at være x

det er ikke mariannes da marianne er 10 år


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Er de ikke henholdsvis 10, 8,6 år

ved ikke om det er rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

# 1 er rigtigt - de andre svar er forkerte.

Prøv at læse #1 l-a-n-g-s-o-m-t, stop op ind imellem og tænk over, hvad der står, i stedet for at kaste et blik på stykket og så opgi' - !


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Jo, men du sluttede med at x var 6. Det er ikke svaret på opgaven, da der er spurgt hvor gammel marianne er, hun er den ældste.

Jeg syntes lige at dette skulle med


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

jeg prøvede bare lige at lave en ligning, x er den mindste lillesøster alder.

så kan jeg så sige.

Hvor gammel er den mellemste søster= 6+2=8

den ældste søster=6+4=10


Svar #11
25. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

På facitlisten står der at hun er 10 år


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Alvinna, mener du den ældste søster?


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.