Matematik

Hjælp til matematik lektier

25. oktober 2010 af JensLL (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg har nogle ligninger som jeg skal have repeteret som jeg håber i kan hjælpe mig med :-)

1. (4x - 14) - 34 = -5x - (6 - 3x)

2. 3x - 33 = 2x - (7x + 9)

3
- På skibet Titanic er der 2000 passagerer.
På anden klasse rejser 3 gange så mange som på første klasse og på tredje klasse
rejser der 4 gange så mange som på første klasse tilsammen.
Hvor mange rejser på hver klasse?

4
- Det dobbelte af et tal er 42 større end det halve af tallet.
Find tallet


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

1. 2. Hæv parenteserne og isoler x.

3. Kald antallet af passagerer på 1. klasse for x og brug oplysningerne til at opstille en ligning, hvor x kan findes.

4. Kald det ukendte tal for x og brug oplysningen i opgaven til at opstille en ligning om x .


Svar #2
25. oktober 2010 af JensLL (Slettet)

Hvordan er det man hæver parenteserne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

En plusparentes kan hæves uden videre. En minusparentes kan hæves ved at ændre fortegnet for hvert led inde i parentesen.


Svar #4
25. oktober 2010 af JensLL (Slettet)

Har lige fundet ud af det, mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2010 af Barbi123 (Slettet)

Du skal være opmærksom på fortagnet ind i parentesen når du skal ophæve dem


Svar #6
25. oktober 2010 af JensLL (Slettet)

3x - 33 = 2x - (7x + 9)

3x - 33 = 2x + 7x +9

3x - 33 = 9x + 9

12x = -24

x= -2



Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke rigtigt. -(7x+9) er en minusparentes. Den hæves ved at ændre fortegn på hvert led i parentesen:

-(7x+9) = -7x -9

Der er også fejl i isoleringen.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik lektier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.