Matematik

bestem differentialkvotienterne

25. oktober 2010 af Gül03 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Jeg har fået en opgave som lyder;

f(x) = x^2 - 3x             og                  g(x) = -x^2 + x + 5/2

Bestem diffrentialkvotienterne f'(x) og g'(x) ved hjælp af regnereglerne.

Håber der er en der kan hjælpe mig :(( er lidt lostt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af mathon


Svar #2
25. oktober 2010 af Gül03 (Slettet)

Jamen er den differentierede ligning her så;

2x - 3x


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

f(x) = x2 -3x                   f'(x) = 2x-3

-3x  =  (-3x1 )          (1*-3x1-1 )'  = 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2010 af narmi (Slettet)

nej.. du har ret i at det første led er 2x.... men hvis du tager 3x og kalder den 3x^1 som jo er det samme som 3x.. så er det nemt at se hvad der sker.

kig på:     f(x)= x^n           f'(x)= n*x^(n-1)

i det første led tog du x^2 og gjorde det til 2x^1 og det er rigtigt.. hvad sker der med næste led?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2010 af narmi (Slettet)

= -3 ;)


Svar #6
26. oktober 2010 af Gül03 (Slettet)

Så bliver det næste led bare 3?

og tak for hjælpen til jer begge to :) det er bare mig der er lidt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

#3     Jeg mente naturligvis -3      (1*-3x 1-1 )' = - 3


Skriv et svar til: bestem differentialkvotienterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.