Matematik

find sidelængden x?

26. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hej allesammen!

en kasse med kvadratisk bund har rumfang 125.
- angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af mathon

    opstil en formel for rumfanget

    isoler heri h udtrykt ved x

    indsæt for h i

    udtrykkket for Overfladearealet,
                                 som består af
                                                              arealet af 4 ens sideflader og låg + bund


                                                  

   


Svar #2
26. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

den er jeg ikke lige med på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af mathon

                     rumfang:

                                         V = h·x2
                                         
                                          h = V / x2 = (125 / x2)


Svar #4
26. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

ja, men jeg forsår ikke hvad du mener med:

indsæt for h i

udtrykkket for Overfladearealet,
som består af
arealet af 4 ens sideflader og låg + bund


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af mathon

                                   arealet af 4 sideflader              arealet af låg + bund
                      er                  4·h·x                                             2·x2

samlet overflade
                                  Ov =  2x2 + 4x·h

                                  Ov(x) = 2x2 + 4x·(125/x2)

                                  Ov(x) = 2x2 + 500/x    x>0
           

                    


Svar #6
26. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

nu blev jeg lidt forvirret.


Svar #7
26. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

kan du prøve at forklare hele processen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#5

                                   arealet af 4 sideflader              arealet af låg + bund
                      er                  4·h·x                                             2·x2                                    h = højden af din kasse

samlet overflade
                                  Ov =  2x2 + 4x·h

er du med så langt ??     ellers må du tegne en kasse og selv tælle efter.                                 


Svar #9
26. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

ja, jeg forstår det godt. men skal jeg så regne x ud eller hvad skal jeg nu?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

du har nu Ov = 2x2 + 4xh    <-  her er både x'ere og h,  men du skulle have Ov udtrykt kun ved x.

for at fjerne h bruges oplysningen om rumfanget.  er du med på det Mathon skrev i #3  ??


Svar #11
26. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

både og, for kan godt se hvad der menes, men kan ikke lige se hvordan jeg kan fjerne h?


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

skriv ligningen fra #10 og den sidste ligning fra #3 lige efter hinanden. altså her i tråden:


Svar #13
26. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

Ov = 2x2 + 4xh   h = V / x2 = (125 / x2)


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#13

Ov = 2x2 + 4xh   h = V / x2 = (125 / x2)    værdien for h'et fra den sidste sættes ind i den første   det er dette der menes med at indsætte h'værdi i udtrykket

Ov = 2x2 + 4xh   h = V / x2 = (125 / x2)   =>    Ov(x)  = 2 x2 +4*x*(125/x2)  =2x2 +500/x

vi skriver nu Ov(x) fordi udtrykket nu kun afhænger af x


Svar #15
26. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

og det er så resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

er det ikke det der står i opgaven at du skulle finde??


Svar #17
26. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

jo. mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: find sidelængden x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.