Matematik

2. gradsligninger

26. oktober 2010 af LouisL (Slettet)

Hej

Jeg sidder med nogle lektier, som jeg ikke rigtig kan komme videre med, fordi at jeg ikke forstår hvordan man skal lave dem. Er der nogle som kan hjælpe og give en forklaring?

Opgaven og teksten kommer her:

a) løs ligningen  X2 – 2x – 8 = 0

Den har jeg fået til: x = 13 eller x = 15

b) bestem konstanten c, så ligningen X2 – 2x +c = 0 har netop én løsning.

Nogle som kan hjælpe med de opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af miriam4 (Slettet)

Jeg tror dit svar ikke er korrekt for jeg får det til at være x=4 el x=-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2010 af mathon

...hvilket
#1 har ret i


Svar #3
26. oktober 2010 af LouisL (Slettet)

Okay. Kan du sætte dine mellemregninger ind, så jeg kan se hvordan du har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2010 af miriam4 (Slettet)

Diskriminanten d = b^2-4*a*c=4-4*(-8)=36

r_1=(2+6)/2=4

r_2=(2-6)/2=-2


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af miriam4 (Slettet)

Når du skal bestemme c så er det ved at isolere c i ligningen x^2-2x-c=0 <=>c=x(x-2)


Svar #6
26. oktober 2010 af LouisL (Slettet)

Jeg kan godt se hvordan du har gjort det, men hvor har du: r_1=(2+6)/2=4 og r_2=(2-6)/2=-2 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2010 af miriam4 (Slettet)

r_1=(-b+kvadratrod af 36)/2*a

r_2=(-b-kvadratrod af 36)/2*a


Svar #8
26. oktober 2010 af LouisL (Slettet)

nu kan jeg godt se det, tak :) Havde glemt at tage kvadratroden af 36 så det var derfor jeg ikke kunne få det til at passe.

Mht B opgaven, er der så én løsning når du isolere c?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2010 af mathon

B)

          1·x2 + (-2)x + c = 0 har netop én løsning        

når diskriminanten

                                     d = (-2)2 - 4·1·c = 0


Skriv et svar til: 2. gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.