Fysik

Plancks konstant - omregning

26. oktober 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Nogen der kan forklare omregningen fra

6,63*10-34 J*s til

4,14*10-15 eV*s

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af mathon

     1 J = 6,24151·1018 eV
     1 = 6,24151·1018 eV/J

      6,63·10-34 J·s = (6,63·10-34 J)·1·s = (6,63·10-34 J)·(6,24151·1018 eV / J)·s = 4,13812 eV·s


Svar #2
26. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

 ALtså, kan man bare dividere med J på begge sider som du gør først? giver ingen mening for mig at der så står 1 = 6,24151·10^18 eV/J?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

eV er en enhed for energi, og J er også en enhed for energi. Forholdet mellem dem er derfor et dimensionsløst tal, og det er ikke 1.


Svar #4
27. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

 Kan man gøre som følgende:

1 J =6,24151·1018 eV

h =  6,63·10-34 J·s

Jeg sætter J ind på j's plads i h= 6,63·10-34 J·s

6,63·10-34*s*(6,24151·1018 eV) = 4,138 eV*s ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal lige tjekke dine 10-potenser. De kan ikke bare smides væk (ja, de er også smuttet væk for mathon i #1).

Da du kun giver Planck til 3S, skal det også rundes til 3S i enhed eV·s , altså

h = 4,14·10-15 eV·s


Svar #6
27. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

 Jeg tænkte mere på mine beregninger af enhederne, det er dem jeg har svært ved. Er det korrekt måde at håndtere enhederne på, som jeg har gjort det? Og ja, de potenser har jeg glemt, det er dumt.

Men Planck 3S? 3 cifre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, 3 betydende cifre.


Svar #8
27. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

 Okay, men enheds beregning, rigtigt som jeg gør i #4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt, det er samme fremgangsmåde, som brugt af mathon i #1.


Svar #10
27. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

Ja, men du sagde bare at hans var forkert?...


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jeg skrev, at 10-potenserne var smuttet. Jeg gav jo også mit eget bud på det korrekte svar i #5.


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. oktober 2010 af mathon

#1

    
         6,63·10-34 J·s = (6,63·10-34 J)·1·s = (6,63·10-34 J)·(6,24151·1018 eV / J)·s = 4,13812·10-15 eV·s


Skriv et svar til: Plancks konstant - omregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.