Fysik

1. Smeltning af sne ved langrend:

27. oktober 2010 af lkjhg (Slettet)

En langrendsløber med massen 60 kg bevæger sig hen over en lang, vandret løjpe. Gnidningskoefficienten mellem ski og sne er 0,20. Sneen har temperaturen 0 °C, og al gnidningsvarmen går til at smelte sne.

Hvor langt skal langrendsløberen løbe, før hun samlet set har smeltet 1,0kg sne?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

energien afsat i sneen : A = μ*FN *s     energi for at smelte 1kg sne E = Ls,sne*1kg   så er det bare at sætte A = E og finde s.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

gnidningskraften Fgnid er lig gnidningskoefficienten μ ganget med normalkraften FN , som er lig med Ft = m*g

så Fgnid = μ*m*g arbejdet som skien laver på sneen er lig kraft gange vej. Arbejdet(energi) = Fgnid*s. For at smelte 1 kg sne skal man bruge energien Esmelt = Ls*1kg, hvor Ls er sneens smeltevarme. Kan ikke finde nogen værdi for den ,men hvis vi antager at sneen i sporet er sammenpresset til is kan vi bruge Ls = 334kJ/kg.

Nuvel arbejdet(energien) bliver brugt til at smelte sneen(isen) så A = Esmelt.

opskriv og find s    μ*m*g*s = Ls*1kg


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af Materfabb (Slettet)

Jeg får det til:

Solve(0,2*60kg*9,82m/s^2 *x=334kJ/kg*1,0kg = 2,83m

Næsten 3meter til at smelte 1,0kg sne? det lyder lige lovlig voldsomt synes jeg ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

du har vist glemt k   jeg får 2,83 km


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2010 af Materfabb (Slettet)

passer bedre i hvert fald ^^


Skriv et svar til: 1. Smeltning af sne ved langrend:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.