Matematik
stum vinkel mellem to planer - nemt spg
12. april 2005 af
fransk (Slettet)
Find stum vinkel mellem to planer: a og b
a= x+y-2z-21=0
b= 2x+3y-z-5=0
Sætningnen siger: en vinkel mellem to planer = vinkel mellem deres normalvektorer n.
Na=(1,1,-2) Nb=(2,3,-1)
Cos(v) = (Na prik Nb)/(længden af Na * længde af Nb)
Na prik Nb = 7
Længden af Na= Kvdr6
længden af Nb = kvdr 14
V= cos-1(7/(kvdr6*kvdr14))= 40,20297
Hva så for at finde den stumme - skal jeg sige 180-40,20297 =139,7970 grader?
Er det rigtig regnet ud, altså hele opgaven?
a= x+y-2z-21=0
b= 2x+3y-z-5=0
Sætningnen siger: en vinkel mellem to planer = vinkel mellem deres normalvektorer n.
Na=(1,1,-2) Nb=(2,3,-1)
Cos(v) = (Na prik Nb)/(længden af Na * længde af Nb)
Na prik Nb = 7
Længden af Na= Kvdr6
længden af Nb = kvdr 14
V= cos-1(7/(kvdr6*kvdr14))= 40,20297
Hva så for at finde den stumme - skal jeg sige 180-40,20297 =139,7970 grader?
Er det rigtig regnet ud, altså hele opgaven?
Svar #1
12. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Jamen dog - en vinkel er ikke stum, men stump :-)
Bortset fra det er opgaven korrekt regnet, såfremt du undlader afrunding før til sidst;
v = arccos[sqrt(7/12)] = 40.20296...deg
og supplementet u hertil er
u = 180deg - v = 139.797...deg ~ 140deg
//Singularity
Bortset fra det er opgaven korrekt regnet, såfremt du undlader afrunding før til sidst;
v = arccos[sqrt(7/12)] = 40.20296...deg
og supplementet u hertil er
u = 180deg - v = 139.797...deg ~ 140deg
//Singularity
Skriv et svar til: stum vinkel mellem to planer - nemt spg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
