Matematik

Løs ligningen

28. oktober 2010 af JullexD (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, har brug for hjælp!

Løs ligningen: 4x + 6 = 3x +6

Tak på forhånd ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

2x+2=3x+1

3x-2x=2-1

x=1

hvis du sætter 1 ind ligningen passer det også

nu ved du hvordan du løse den, spørg hvis der er noget du ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

4x + 6 = 3x +6              træk 6 fra på begge sider

                                       træk 3x fra på begge sider


Svar #3
17. november 2010 af JullexD (Slettet)

Forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2010 af pige24 (Slettet)

Hvad forstår du ikke?


Svar #5
17. november 2010 af JullexD (Slettet)

Hvordan man for x til at stå alene


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2010 af mette48 (Slettet)

Prøv at gøre som der står i #2


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2010 af pige24 (Slettet)

Bytter om på tallene.

2x+2=3x+1

siger 3x-2x= 1x man siger ikke 1 x man siger bare x

2-1=1

x=1


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2010 af grønneecilie (Slettet)

4x + 6 = 3x +6

Man skal starte med at flytte x'erne over på den ene side og tallene over på den anden. Husk at man skal gøre det samme på hver side af = -tegnet 

Altså: 4x + 6 - 3x = 3x + 6 - 3x

Så kommer den til at se sådan her ud: x + 6 = 6

Så skal vi ha tallet over på den anden side også gør man ligsom man gjorde med x'erne gør det samme på begge sider.

x + 6 - 6 = 6 - 6 Så regner du det ud og så har du resultatet.

Du kan evt. indsætte resultatet på x'ets plads, og tjekke om det passer, som der også står i et andet svar.


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.