Matematik

Tangerer cirklen med ligningen

28. oktober 2010 af ArneNuggat (Slettet) - Niveau: A-niveau

Fik en ekstra opgave med hjem fra skole idag, den lyder således.

Bestem ligningerne for de cirkler, som har centrum i (4,1), og som tangerer cirklen med ligningen.

2x^2 - 4x + 2y^2 + 12y - 12 = 0

HJÆLP !


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

omskriv din cirkelligning så man kan se centrun og radius


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2010 af mathon

benyt en tegning:

                  (x-4)2 + (y-1)2 = r12 

                  (x-4)2 + (y-1)2 = r22

er overskueligt
når radius
i
omskrevne                2x2 - 4x + 2y2 + 12y - 12 = 0          er kendt
            


Skriv et svar til: Tangerer cirklen med ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.