Matematik

Har brug for hjælp til..

28. oktober 2010 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau


Begreb, f(x)                            Forskrift, f(x)                                      af(x0) (hældning)
Potensfunktion                       f(x) = xn
Potensfunktion                       f(x) = xp/q
Den naturlige logaritme       f(x) = ln(x)
2. gradspolynomium            f(x) = ax2 + bx + c
4. gradspolynomium            f(x) = ax4 + bx3 + cx2 + dx + e
Eksponentialfunktion           f(x) = ax
 

Hvad er af(x0)?

Har virkelig brug for hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den afledede f'(x) af hver af disse funktioner.


Svar #2
28. oktober 2010 af Krustin (Slettet)

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2010 af Tyrael (Slettet)

Du anvender enten et CAS-værktøj eller din bog, hvori der meget gerne burde stå noget om, hvad den afledede f'(x) er for de forskellige funktioner - evt. i skemaform.
 


Svar #4
28. oktober 2010 af Krustin (Slettet)

Ja, der står hvordan man beregner f '(x) når man har konstanter.. men det er der jo ikke, og ved ikke hvordan man kan skrive det ind på TI-89 (lommeregneren)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har allerede i en anden tråd fået hjælp til at differentiere funktioner af formen xn . Det dækker 4 af de 6 funktioner. Tilbage er funktionerne ln(x) og ax .


Svar #6
28. oktober 2010 af Krustin (Slettet)

Ja, men forstår bare ikke om hældningen så er n * x^n-1


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er differentialkvotienten f'(x) , som også er hældningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet (x, f(x)).


Skriv et svar til: Har brug for hjælp til..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.