Matematik

ligning.

29. oktober 2010 af josephiine (Slettet) - Niveau: B-niveau

B. Bestem funktionens skæringspunkt med førsteaksen.
Y1= a*x+b
7=-0,5*x+9,5
 

det skal laves til en ligning, med x på den ene side og tal på den anden .. nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2010 af mathon

                                       -0,5·x+9,5 = 0                                subtraher 9,5

                                       -0,5·x = -9,5                                   multiplicer med -2

                                        x = 19

skæringspunkt med
y-aksen
   er
                                         S = (19,0)


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. oktober 2010 af FireZtar (Slettet)

7-9.5/0.5=x

Du skal sætte divisions tegnet på 7-9,5 og under 0,5

Jeg vil mene at det er sådan :)


Svar #3
29. oktober 2010 af josephiine (Slettet)

tak for svaret.

men hvordan får du x til 19?? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. oktober 2010 af mathon

en anden gang kan du bruge akseskæringsformen

                y = ax + b

omskrives
til

               x/(-(b/a))  +  y/b  = 1                når y = 0 er x = -(b/a)


Svar #5
29. oktober 2010 af josephiine (Slettet)

Firestar: har jeg regnet rigtigt hvis jeg får x til -5???


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. oktober 2010 af mathon

hvis
         ligningen er
                                    7 = -0,5·x + 9,5

    har  du regnet rigtigt.

Det har så intet med "skæring med førsteaksen" at gøre


Svar #7
29. oktober 2010 af josephiine (Slettet)

jeg forstår ingenting af det her.


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. oktober 2010 af Duffy

Førsteaksen er der hvor y = 0 (hele vejen).


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5, #6

Hvis

7 = -0,5·x + 9,5

fås da

0,5x = 2,5, og dermed

x = 5 , ikke x = -5,

men som mathon skriver i #6, så har det intet med skæring med førsteaksen at gøre.

Ved skæring med førsteaksen for y = ax + b, finder man det x, hvor y = 0, dvs man løser ligningen ax + b = 0 .


Skriv et svar til: ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.