Matematik

Afledet funktion

12. april 2005 af janno30 (Slettet)
Hej!

Jeg er gået kold i en opgave om afledet funktion!

Funktionen hedder f(x)= (5x^2+2)(4(kvadratrodstegn)x+1).

Jeg får f'(x)= 10x

Men er meget i tvivl om g'(x)!!!
Og jeg kan desværre ikke komme videre, da det jo er en meget vigtig del!

Håber der er nogle der kan hjælpe!!

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2005 af gorilla (Slettet)

hvad er det for en slags opgave? og du giver os jo ikke nogen funktion g...!



Svar #2
13. april 2005 af janno30 (Slettet)

Opgaven går ud på, at man skal finde den afledet funktion til f(x)= (5x^2+2)(4(kvadratrodstegn)x+1).

D.v.s g(x)= (4(kvadratrodstegn)x+1), og mit problem er så, hvad er g'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2005 af sontas (Slettet)

g(x) = 4*(x+1)^(1/2)

produkreglen anvendes

0*q(x) + 4*(1/2*(x+1)^(-1/2) )
Hvis jeg forstod dig korrekt.
Jeg forstår bare ikke hvorfor du ikke kalder den aflede funktion til f(x) for f'(x) i stedt for g(x)

Svar #4
13. april 2005 af janno30 (Slettet)

Hej Sontas og tak!

Grunden her til er, at vi på vores hold, deler den oprindelige funktion ind i 2: f(x) og g(x), og afleder dem hver for sig. For derefter at bruge de forskellige produktregler!
I dette tilfælde (f*g)'(x)!
Er det ikke korrekt?

Det er måske en besværlig måde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2005 af Duffy

g(x) = 4*(x+1)^(1/2)

g'(x) = 2/(x+1)^(1/2)



f'(x) = (5*x^2+2)*4*sqrt(x+1)

f'(x) = 40*x*(x+1)^(1/2)+2*(5*x^2+2)/(x+1)^(1/2)



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2005 af Duffy

Sorry - en gang til

g(x) = 4*(x+1)^(1/2)

g'(x) = 2/(x+1)^(1/2)



f(x) = (5*x^2+2)*4*sqrt(x+1)

f'(x) = 40*x*(x+1)^(1/2)+2*(5*x^2+2)/(x+1)^(1/2)



Duffy

Svar #7
13. april 2005 af janno30 (Slettet)

Siger mange tak for hjælpen, er nu også kommet til det rigtige resultat!!

Fortsat god aften!

Skriv et svar til: Afledet funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.