Matematik

To ligninger, med to ubekendte

30. oktober 2010 af marillion (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej!

Jeg har en matematik opgave, som jeg ikke kan løse... Måske er der nogen som vil give mig en hjælpene hånd???

Opgaven: "Løs ligningssystemet     2x - 5y = -1,     x + 2y = 4."

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Isoler y i dem begge, sæt udtrykkene lig hinanden og isoler x. Så indsætter du værdien for x i én af dine ligninger med y isoleret, og beregner y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

A)  2x - 5y = -1

B)  x + 2y = 4

isoler x i B og sæt udtrykket ind i A hvorfra du så kan finde y

sæt y ind i det isolere udtryk og findx


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2010 af mathon

I:   2x - 5y = -1
II:   x + 2y = 4                                           II multipliceres med -2 og kaldes III

I:   2x - 5y = -1
III: -2x - 4y = -8                                         I og III adderes

           -9y = -9

             y = 1                                           som indsat i   II:  x + 2y = 4   giver

             x + 2·1 = 4

             x = 2
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Det er rigtig hvad Mathon skrev.Jeg ville bare lige fortælle dig at du kan, se om du har lavet rigtigt ved at sætte udtrykkene ind i ligningerne

x=2

y=1

x+2y=4

2+(2.1)=4


Skriv et svar til: To ligninger, med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.