Matematik

Hjælp til matematik

30. oktober 2010 af pige24 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg vil gerne have hjælp til det stykke.

(3xopløftet i anden +6-9):(x opløftet i anden+6x+9)

Vil I være søde at fortælle mig hvordan i regner det.

Jeg har haft en lille smule om kvadratsætninger, hvis det er dem man skal bruge.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lad os først skrive det lidt mere overskueligt:

(3x2 +6 -9)/(x2 + 6x +9)   det er, hvad du skrev

= 3(x2 -1)/(x2 + 6x +9)

Er det også, hvad du havde til hensigt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Mener du (3x2 +6x-9)/(x2 +6x +9)  ?

Nævneren kan omskrives til kvadratet på en to ledet størrelse.

i tælleren kan du faktorisere polynomiet..     herefter kan man forkorte lidt.


Svar #3
30. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

 Det må du undskylde, jeg kunne have skrevet mere præcist. Tak Andersen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2010 af bolani (Slettet)

Fedt nok du takker. Men hvad med at du svarer på om hvad du mente, så du kan få hjælp til den :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2010 af mathon

                     ((3x2 + 6x + 9) - 18) / (x2 + 6x + 9) = 1 - 18/(x2 + 6x + 9)


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det skal nok være

(3x2 + 6x -9) / (x2 + 6x +9) = 3(x-1)(x+3) / (x+3)2 = 3(x-1) / (x+3)


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. oktober 2010 af mathon

           spørgsmålet syntes udtrykt som hen ad polynomiers division
men
           lærerens intension har nok været

                    (3x2 + 6x - 9) / (x2 + 6x +9) = 3(x-1)(x+3) / (x+3)2 = 3(x-1) / (x+3)       x≠-3


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.