Matematik

2. Gradsligning

31. oktober 2010 af vmao (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder her og ska lave matematik og da jeg er er rigtig dårlig til det kunne jeg godt bruge lidt hjælp.

Opgave i andengradsligning + graf for parabel

Eksempler på andengradsfunktioner:

y = x^2 - 4x + 3

y = -x^2 + 4x - 5

y = x^2 -4x + 4

y = 2x^2 - 4x + 4

y = (x -4)^2 + 2

y = x^2 - 5x + 4

For hver af de 6 funktioner udfyldes en tabel med x-værdier og y-værdier og grafen tegnes.
Der kan godt være flere grafer i det samme koordinatsystem.
For hver af de 6 funktioner løses ligningen y=0 (dvs. løsning af 2.gradsligning)
For hver af de 6 funktioner beregnes parablens toppunkt vha. af formlen

((-b)/2a,(-d)/4a), d er som bekendt givet ved d = b2 – 4ac

Kontroller, om beregningerne og graftegningerne »stemmer overens«
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

y = x2 -4x +3     a = 1   b=-4   c = 3      så er det bare at indsætte i dine formler.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du beregner samhørende værdier af x og y for de individuelle polynomier, og tegner dem i et koordinatsystem.

For at løse y = 0, beregner du først diskriminanten d, som er givet ved d = b2 - 4ac. Hvis d > 0 har ligningen to løsninger, hvis d = 0 har ligningen én løsning, og hvis d < 0 har ligningen ingen løsning. Hvis d > 0 har ligningen løsningen:

 x = (-b ± √d)/2a

Hvis d = 0 har ligningen løsningen:

x = -b/2a


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

1)     y = x^2 - 4x + 3       hvis du sætter x = 0 finder du skæringspunktet med y-aksen.   y = 02 + 4*0 +3  =>  y = 3

a = 1     b = -4         c = 3     derefter finder du diskreminanten D    D = (-4)2 - 4*1 *3    => D = 4    

derefter toppunkterne  ((--4/2*1), (-4/4*1) =

derefter andengradspolynomiets skæringspunkter med x aksen ved at løse en andengradsligningen   ( -b+- √D)/2a

Der er efterhånden punkter nok til at tegne grafen


Skriv et svar til: 2. Gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.