Matematik

Skæringspunkter mellem parameterfremstillinger

31. oktober 2010 af stranded (Slettet) - Niveau: B-niveau

Her er mit bud:

For at finde skæringspunktet sætter jeg de to udtryk for x og y lig med hinanden:

5 - 3 * t = 14 - 8 * s

(-20) +4 * t = (-3) + 6 * s

Disse to ligninger skal jeg så løse mht. de to parametre. MEN! Her går jeg lidt i stå. Hvordan bestemmer jeg t og s? Der er jo to ukendte variabler, så hvordan isolerer jeg? 

Vedhæftet fil: opg.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af Yow! (Slettet)

du skal bruge lige store koefficienters metode....


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

a) 5 - 3 * t = 14 - 8 * s                                        ganger med 4 på begge sider

b) (-20) +4 * t = (-3) + 6 * s                               ganger med 3 på begge sider

A)    20-12t=56-32s

B)    -60+12t=-9+18s

A+B)     -40=47-14s

 14s=87

s=87/14 dumt tal at skulle fortsætte med! indsætter det i a

5-3t=14-8*87/14                   trækker 5fra på begge sider og ganger i tælleren

-3t=9-696/14 = (126-696)/14 =-570/14

t=(-570/14):(-3)=19/14= 1 5/14

s=87/14 = 6 3/14


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

t=(-570/14):(-3)=19/14= 1 5/14 fejl

t=(-570/14):(-3)=190/14= 13  8/14 =13 4/7

s=87/14 = 6 3/14


Svar #4
31. oktober 2010 af stranded (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) 

Så hvis jeg nu tager min s-værdi, s = 6,21. 

Denne indsætter jeg i min parameterfremstilling for m. Ikke sandt? 

Men hvordan udregner jeg det? /: 


Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem parameterfremstillinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.