Matematik

At finde andengradsligningen ud fra rødderne. Hvordan?

31. oktober 2010 af Greenish (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) Opskriv en andengradsligning, der har løsningerne -2 og 3. Beregn derefter diskriminanten.
 

Kan nogen forklare mig, hvordan jeg skal gøre?
Det ville være en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af peter lind

Det har du jo lige fået svar på


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Se svaret i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=911785 #1 . Der er ingen grund til at starte en ny tråd med den samme opgave, hvor du ovenikøbet har fået svar.


Svar #3
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

Altså jeg skal sige a(x-3)(x+2) ?
men hvordan kommer jeg videre, når jeg ikke kender a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan jo bare sætte a til 1. Du skal finde en 2.-gradsligning, der har de angivne rødder. Du kan vælge a som du vil, blot a ≠ 0. Det nemmeste er at sætte a = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2010 af peter lind

Der bedes bare om et af de uendelig mange polynomier , der opfylder betingelserne. Du kan sætte a til hvad som helst bortset fra 0 eks. a = 1


Svar #6
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

Nåå okay. Tak.
Det prøver jeg lige. :-)


Svar #7
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

Når jeg så har

1(x-3)(x+2)

hvad kan jeg så gøre for at få det over på formen a*x^2+b*x+c, når jeg har så mange ukendte?
Vi har lært selve beviset for at a*x^2+b*x+c svarer til a(x-x1)(x-x2), men ikke hvordan vi skal gøre i sådanne opgaver her. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Gang parenteserne ud og saml leddene sammen, så kan man aflæse a, b, og c.


Svar #9
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

 Ok.


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Og nu ved du jo allerede, at a = 1, da du har valgt det således. Polynomiet er således normeret, og derfor er c = x1·x2 og b = -(x1 + x2) . I et normeret 2.-gradspolynomium er a = 1, b er ligmed minus summen af rødderne, og c er produktet af de to rødder.


Svar #11
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

Så kan jeg bedre forstå, jeg ikke kunne forstå opgaven.. Vi har slet ikke lært det du lige skrev Andersen11.
Nu kan jeg meget bedre forstå det. :-)


Svar #12
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

x2-1x-6

Er det korrekt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Men du kan sikkert finde ud af at gange parenteserne ud.


Svar #14
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

Så er det vel rigtigt.. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, der er korrekt,

a = 1, b = -(-2+3) = -1, c = (-2)·3 = -6.


Svar #16
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

I skal have tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: At finde andengradsligningen ud fra rødderne. Hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.