Matematik

Matematik hjælp?:)

01. november 2010 af monalise (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem differentialligningen


y^'+y=20x+3


Den løsning, hvis graf går gennem punktet P(1,4)
 

Nogle der kan hjælpe med at regne denne opgave, med forklarende tekst. HAr set på nogle af de andre indlæg, men synes ikke rigtig, at de giver mening. Kunne bare være skønt:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af peter lind

Brug et CAS værktøj til det


Svar #2
01. november 2010 af monalise (Slettet)

DEt kan heller ikke lykkedes, hvis du kan finde ud af det, vil du så hjælpe?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2010 af peter lind

Det CAS værktøj jeg har hedder mupad, og det er højst usandsynligt at det er det samme som dit. Hvis du har en Ti-89 kan du finde hjælp her

http://www.odder-gym.dk/fileadmin/Elevfiler/Dokumenter/ti89.doc


Svar #4
01. november 2010 af monalise (Slettet)

Det var en stor mundfuld.

Det er ikke sådan at du kan hjælpe mig med at regne den, ved håndkraft?:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2010 af peter lind

Der er flere måder, at gøre det på ved håndkraft, og jeg ved ikke hvilken af dem, du kender. Her er en formel.

Differentialligningen y'+f(x) = g(x) har løsningen y = e-F(x)∫g(x)eF(x)dxHer er F(x) en stamfunktion til f(x)

Hvis du ikke kender den må du vende tilbage.

Da jeg i #1 foreslog at bruge et CAS værktøj, var det i en antagelse om at det var meningen med opgaven, at du skulle bruge sådan et værktøj. Du skal jo også lære at bruge CAS værktøjer.


Skriv et svar til: Matematik hjælp?:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.