Matematik

hjælp til ligninger på 8kl

01. november 2010 af kirkplus (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle

Har lige brug for hjælp til disse 2 ligninger

-X=10+4X

4X-1= -X+9

syndes selv at jeg har prøvet at samle X på den ene side men får ikke det rigtige resultat så HJÆÆÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af peter lind

Flyt alle led med x over på venstre side af lighedstegnet


Svar #2
01. november 2010 af kirkplus (Slettet)

har jeg gjort

-X+4X=10 eller 3X=10 og den går jo ikke op hvad gør jeg galt


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2010 af peter lind

Du skal skifte fortegn når du flytter over på den anden side. Det gør du korrekt nok med -1 i den sidste ligning; men du gør det af en eller anden grund ikke med leddene med x


Svar #4
01. november 2010 af kirkplus (Slettet)

Super så sidder den der -x =10+4x er det samme som 4x+x=10 eller 5x=10 altså er X= 2 Takker for hjælpen. :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. november 2010 af peter lind

Nej. Flytter du 4x over på venstre side får du -x-4x=10


Skriv et svar til: hjælp til ligninger på 8kl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.