Matematik

Find den afledede funktion for...-Hjælp mig

01. november 2010 af Gomar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa... Jeg har virkelig brug for noget hjælp til matematik opgaver, der handler om at jeg skal finde den afledede funktion for nedenstående funktioner, der er således:

f_1 (x)=√x+4·x-7

f_2 (x)=3·x^2-3·x+1/2

f_3 (x)=1/x+√x-4

f_4 (x)=-1/2·x^2+2·x-5+ 1/x

f_5 (x)=1/x-8·x^2

f_6 (x)=(x^2+2·x+1)/x
 

Håber nogen vil hjælpe så hurtigt så muligt

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af mathon

sæt parenteser
så funktionerne kan læses éntydigt
 


Svar #2
01. november 2010 af Gomar (Slettet)

Hvor vil du have at jeg skal sætte parenteser hen, for forstår ikke hvad du mener'.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2010 af mathon

   f1 (x) =
                          • √(x+4·x-7)
                          • √(x+4·x) - 7
                          • √(x) + 4·x - 7      ?
 


Svar #4
01. november 2010 af Gomar (Slettet)

Der skal ikke være nogle parenteser for i den udleverede opgave er der slet ikke nogle parnteser omkring funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2010 af mathon

...så man kan gætte på den nederste af de tre...


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2010 af mathon

           f1 '(x) = (√x) '     +       (4x) '        -       (7) '


Svar #7
01. november 2010 af Gomar (Slettet)

Ja...Det vil jeg mene, for vores lærer har ikke fortalt os noget om det.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2010 af mathon

      
         kan du huske
                                         (√x) '       ?


Svar #9
01. november 2010 af Gomar (Slettet)

Nej


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2010 af mathon

           f1 '(x)  =  (x1/2) '          + (4x) '   -             (7) '    

benyt
                 (k·xn) '  =  k·(n·xn-1)


Svar #11
01. november 2010 af Gomar (Slettet)

Mathon, jeg forstår ikke hvordan det kan gøres derfor vil jeg have at du kan give mig en forklaring på hvordan jeg kan beregne opgaven.

Og når jeg nu ikke forstår opgaven så nytter det ikke noget at du siger til mig at jeg skal benytte (k·xn) '  =  k·(n·xn-1)


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. november 2010 af mathon

se
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. november 2010 af mathon

se


Svar #14
01. november 2010 af Gomar (Slettet)

Okey

Det var meget bedre, men vil du ikke nok forklare hvad du havde startet med gøre? Altså jeg forstår resten men bare ikke starten


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. november 2010 af mathon

se
 


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. november 2010 af mathon

er du med?


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. november 2010 af mathon

se


Svar #18
07. november 2010 af Gomar (Slettet)

Oki mange tak for hjælpen =-)


Skriv et svar til: Find den afledede funktion for...-Hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.