Matematik

algebra grupper

02. november 2010 af Smail K (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg skal vise at to permutationer med den samme cycel type (a)(bc)(de) er konjugerede via en permutation i A5

jeg viser først at to permutationer er konjugerede i S5 først. 

den ene permutation er (sigma) = (a)(bc)(de) og den anden er (sigma') = (a')(b'c')(d'e')

så vælger jeg en permutation der sender a i a' osv. 

dvs. τ(a) = a', τ(b) = b' osv med c d e. 

så bruger jeg at τ(sigma)τ-1 = (sigma') også er disse to permutationer konjugerede i S5

for at vise at de også er konjugerede i A5 viser jeg først at (sigma) og (sigma') har positive fortegn, også er de lige, og ligger i A5

nu skal jeg så bruge en smart permutation τ1 der gør følgende τ1(sigma)τ1-1= (sigma') og dette τ1 skal også være en lige permutation da det skal ligge i A5. Så hvad kan dette smarte τ være?

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2010 af himsen (Slettet)

Du kunne jo overveje om to disjunkte permutationer kommuterer og at der gælder (ab)-1=b-1a-1 hvor a og b er permutationer


Svar #2
02. november 2010 af Smail K (Slettet)

 nej, jeg ved ikke lige hvordan jeg kan komme frem til mit τ1 vha det. 


Skriv et svar til: algebra grupper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.