Matematik

Differentiering

03. november 2010 af LonnyM (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, jeg har nogle problemer med mine opgaver.

1) En funktion f er bestemt ved:

f(X) = x^7

Bestem f '(x)

2)

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = 7ln(x) - 2x^2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1)).


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2010 af mathon

brug de kendte regler
   bl.a.
                 (xn) ' = n·xn-1

............

1)
                   f '(x)  =  7·x7-1  =  7x6

         


Svar #2
03. november 2010 af LonnyM (Slettet)

 og nr.2? med at bestemme ligningen...


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

2) Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x -x0) + f(x0)

Opgaven drejer sig altså om at beregne f(1) og f'(1) og indsætte i udtrykket.


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.