Matematik

Længden L, målt i cm, af en rødspætte som funktion af alderen t, målt i døgn, er givet ved L(t)= 68,5-68,0*e^-0,00026t

03. november 2010 af Alh30702515 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Længden L, målt i cm, af en rødspætte som funktion af alderen t, målt i døgn, er givet
ved L(t)= 68,5-68,0*e^-0,00026t

a) beregn rødspættens længde efter 1 måned og efter 1 år.

b) bestem L'(t), L'(30) og L'(365). Hvad betyder de to sidste tal?

c) hvor lang kan rødspætten højst bliver ifølge denne model?

Jeg har kun problemer med c
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af PeterValberg

 L(t)= 68,5-68,0*e^-0,00026t

68·e-0,00026·t går mod nul, når t går mod ∞

hvilket betyder at det led bliver meget lille, når t bliver meget stor, derfor må den største længde, som rødspætten kan blive, nødvendigvis være 68,5 (meget nær)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Længden L, målt i cm, af en rødspætte som funktion af alderen t, målt i døgn, er givet ved L(t)= 68,5-68,0*e^-0,00026t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.