Matematik

Mat opgaver

03. november 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

håber der er nogen der kan gøre mig en mindre tjeneste. Det drejer sig om disse tre opgaver. Håber nogen af jer kan lave dem. Det vil være en stor hjælp lige pt.

1) Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen f(x) = x^3 – x + 1, hvori tangenten er parralel med linjen y = 2x + 5.

2) Bestem toppunkter og monotoniforhold for funktionen f(x) = x^3 – 6x^2 + 9x – 2.

3) Gør rede for, at funktionen f(x) = x^3 – 3/x, x > 0, er voksende.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Løs ligningen f'(x) = 2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2010 af mathon

1)

                         f '(xo) = 3xo2 - 1 = 2


Skriv et svar til: Mat opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.