Matematik

ligning (HASTER!)

03. november 2010 af bulo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej håber i kan hjælpe.

for hvilke tal K ≠ 0 har ligningen

k x2 + k x - 1 = 0

netop en løsning.

at Diskrimanten skal være O

d = b2 - 4 ac

d= k2 -4 *k*(-1) = 0

så kan jeg ikke komme længere, er der nogen der kan lave mellemregninger og en forklaring ?

tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen k2 -4 *k*(-1) = 0 . Det er en 2.-gradsligning i k, men den løses lettest ved at bruge nulreglen for et produkt.


Svar #2
03. november 2010 af bulo (Slettet)

kan du ikke vise hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

k2 -4 *k*(-1) = 0 , dvs

k2 + 4k = 0 , eller

k(k+4) = 0 , dvs (ved brug af nulreglen)

k = 0 eller k = -4


Svar #4
03. november 2010 af bulo (Slettet)

TAK :D har fået det samme, så det er perfekt


Skriv et svar til: ligning (HASTER!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.