Matematik

Trykket i stratosfæren (HASTER)

03. november 2010 af BanjoIb (Slettet)

 I stratosfæren kan trykket (målt i mb) for højder mellem 11 km og 25 km beskrives ved en funktion givet ved regneforskriften

p(h) = 226e-0.157*(h-11) 

hvor h angiver højden (målt i km) 

Opgaven lyder:

Bestem tallet p'(15), og forklar hvad dette tal angiver. 

Jeg får 

p'(15) = -18,935255 

Det samme spørgsmålet er stillet tidligere her på siden med svaret: 

I 15 km højde falder trykket med 18,935 mb/km.

Men er der nogen, der kan give mig en forklaring på dette? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Differentialkvotienten af en funktion f(x) beskriver jo den øjeblikkelige ændring af funktionen ved en lille ændring i x, eller rettere, hældningen af tangenten i punktet (x, f(x)) . Derfor beskriver p'(15) hældningskoefficienten til grafen for p(h) ved h = 15km . Hældningskoefficienten er negativ, og funktionen selv er derfor aftagende her.


Svar #2
03. november 2010 af BanjoIb (Slettet)

 Jeg takker mange gange! Yderst velformuleret og godt forklaret. Nu forstår jeg det. Endnu engang tak!


Skriv et svar til: Trykket i stratosfæren (HASTER)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.