Matematik

funktion f / løs uligheden.

03. november 2010 af xchristinak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg forstår mig ikke rigtigt på funktioner og uligheder. Og har i min lektie fået givet en opgave, som jeg føler umulig. Tænkte om der var et sødt mennesker, derude som kunne hjælpe mig. (:
 

Funktionen f er givet ved

f(x)=x2+2x-8

Løs uligheden f(x) ≤ 0, og markér løsningen på bilag


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for funktionen f(x) er en parabel, der vender grenene opad. Benyt, at funktionen er ≤ 0 mellem rødderne. Det vil sige, løs først den tilhørende 2.-gradsligning f(x) = 0 .


Svar #2
03. november 2010 af xchristinak (Slettet)

kan du forklar mig, hvordan man regner f(x)=x2+2x-8 ud?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal først løse ligningen f(x) = 0, dvs

x2 + 2x -8 = 0 .

Det er en 2.-gradsligning. Beregn diskriminanten og brug dernæst løsningsformlen for rødderne.


Svar #4
03. november 2010 af xchristinak (Slettet)

så på det bilag jeg har lagt ved, der vil man skraver alt under x-aksen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Løsningen er et interval, nemlig [r1 ; r2] , hvor r1 er den mindste og r2 den største af de to rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2011 af BetinaA (Slettet)

Hej! Kan det godt passe at r2 er lig med 2? Da det jo skulle være ≤ 0 ? :-) Eller er det bare mig der ikke har forstået det rigtigt? :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. marts 2011 af mathon

             mellem rødderne er fortegnet for et andengradspolynomium modsat koefficienten til x2


Skriv et svar til: funktion f / løs uligheden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.