Matematik

en opgave

03. november 2010 af nonoo (Slettet) - Niveau: C-niveau

De to trekanter PQR og P1 Q1 R1 er ensvinklede med P = P1 og Q=Q1. Der gælder , at r=235 og p=280 og p1=316. Bestem længden af siden P1  Q1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt egenskaberne ved ensvinklede trekanter. Siden P1Q1 kaldes også r1, så der gælder

p/p1 = r/r1 .

Her kendes p, r og p1, så r1 kan beregnes.


Svar #2
03. november 2010 af nonoo (Slettet)

K=316:280=1,128

235 * 1,128=265,08

passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er en samling spredte tal. Hvad skal de gøre det ud for? Tallet er tilnærmelsesvis lig med r1, men det er ikke korrekt med det antal decimaler, du giver.


Svar #4
03. november 2010 af nonoo (Slettet)

265,21?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er mere præcist.


Svar #6
03. november 2010 af nonoo (Slettet)

thanx


Skriv et svar til: en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.