Matematik

blækregning ! Hjælp skal afleveres imorgen

04. november 2010 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Af en tipsgevinst på 18.500 kroner skal Told & Skat have 15%
   • Hvor meget får tipperen udbetalt?
   - Jeg har fundet ud af at udbetalingen er 15725 kroner.

For resten af gevinsten køber han en cykel til 2850 kroner.
Resten sættes ind i banken til 3% p.a. (p.a. = pro anno = pr. år)
  • Hvor meget vil der stå på kontoen efter 8 måneder?
   - Forstår overhovedet ikke hvordan opgaven skal regnes ud og hvad 3% er for noget.

Håber i kan hjælpe. På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

Når han har betalt cyklen er der 12875 kr tilbage til at sætte i banken. 

Renten for 1 år er: 3% af 12875 kr = 12875 * 3: 100 = 386,25 kr

Renten for 8 måneder er: (386,25 : 12 * 8) Kr = 257,50 kr

På kontoen står der efter 8 mdr: (12875 + 257,50) kr = 13132,50 kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2010 af Lulle22 (Slettet)

Første del ser rigtig ud :)

15725-2850 = 12875 (det der bliver sat i banken)

De 3% er renter af de 12875, der sættes i banken. Som der står oplyst i opgaven, er det pr. år.

Dvs efter et år, ville der stå (de originale) 12875 kr + (renter = 12875/100*3) 386,25 kr =  (ialt) 13261,25 kr.

Nu er det så ikke efter et helt år man skal finde ud af hvor meget man har tjent i renter, men kun efter 8 mdr. Det er så din opgave :)


Svar #3
04. november 2010 af molve (Slettet)

En forretningsmand har en gæld på 92.540 kroner. 
For at kunne betale sælger han sine værdipapirer:

Pålydende 65.000 kroner obligationer til kurs 82
Pålydende 48.000 kroner obligationer til kurs 90½
Pålydende 12.000 kroner aktier til kurs 70

Kan han nu betale gælden?
-Hvad skal jeg bruge oplysningerne til? Fortår ikke hvad der er hvad og hvordan jeg skal regne det ud :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2010 af mette48 (Slettet)

#2

der udbetales kun rente for 8 mdr ikke for et helt år, så #1 beregning af renten er den rigtige


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2010 af mette48 (Slettet)

#3 se din anden tråd


Skriv et svar til: blækregning ! Hjælp skal afleveres imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.